Een warm welkom bij La Mano Maestra!


La Mano Maestra by-Adam.com 1

Wij zijn Alfred en Lovella Mojet de Koe en sinds 1998 gevestigd aan het Noordeinde 138b. La Mano Maestra heeft in 2012 met het cijfer 10 de eerste plaats veroverd in de AD-koffietest en werd hiermee nummer 1 van Nederland!

Onze vaste klanten wisten dit al vanaf het prille begin. Bij ons drink je koffie van een constante en perfecte kwaliteit. Wij ontvangen onze klanten in een huiselijke sfeer en met een warm welkom. Wij serveren u koffie uit alle continenten.

Bent u niet zo’n koffiedrinker? Uiteraard schenken wij ook diverse theesoorten en frisdranken. Op onze kaart staan naast de warme en koude dranken ook belegde broodjes, soepjes, zelfgemaakte cookies en taartjes.

Onze koffies kennen een geografische afkomst, welke mondiaal te noemen is: van Kenia tot Jamaica en van Colombia tot Java. Alle windstreken komen voorbij. Zelf geproefd en met dehand uitgekozen door uw gastheer Alfred Mojet de Koe en geïmporteerd door Barend Boot van The Golden Coffee Box.

Bij ons kunt u het beste bakje koffie drinken (AD 2012), geserveerd met een glas ijskoud water en lekkere koffie chocolaatjes. Maar ook een verse muntthee, een “gewone” namiddag thee of een speciale blend uit India. De koffie en thee kunt u trouwens ook meenemen: to go!

La Mano Maestra by-Adam.com 9Ook kunt u uw favoriete koffie gemalen (of in gehele bonen) meenemen voor thuis of op kantoor bij ons kopen! Wij bieden u losse verkoop. Vraag naar meer  informatie! U kunt ook online koffie en thee bestellen.

Tip van Alfred: Neem een Mano! Een Mano zit tussen een macchiato en een cappuccino in. Deze variant, in een speciaal ‘tussenmaat’ kopje, heeft wat minder melkschuim dan de cappuccino waardoor de espressosmaak goed tot haar recht komt.

 

Historisch pand

U bevindt zich in het Fagelhuis in 1707 ontworpen door Daniel Marot. Dit is het vroegere patriciërshuis dat thans verbouwd is tot vier winkels en een bovenhuis. De opdrachtgever, François Fagel (griffier van de Staten-Generaal), erfde in 1690 een stuk grond met bebouwing langs het Noordeinde. Na de aankoop in 1707 kon men met de bouw beginnen. Het grote pand kreeg een strak symmetrische opzet.
La Mano Maestra interior By-Adam.comDe voorgevel is in de loop van de tijd sterk gewijzigd, maar de achtervleugel met de twee zijvleugels geven nog een goed beeld van de oorspronkelijke opzet. In de tuin werd tevens een theekoepel opgetrokken.
In 1853 werd het pand door aankoop van Koning Willem III eigendom van het Koninklijk Huis. In 1901 verkocht Koningin Wilhelmina het, met uitzondering van de theekoepel (thans bij de huidige Paleistuinen getrokken), aan de gemeente Den Haag. Voordat zij het huis verkocht, werden grote delen van het rijke interieur verwijderd en overgebracht naar het paleis aan het Lange Voorhout (het huidige Escher Museum).
Onder deze verplaatste interieurs bevindt zich een complete rococokamer uit het midden van de 18e eeuw. Het 18e eeuwse interieur is, behoudens een schouw, twee authentieke stucplafonds van Marot (waarvan een nog steeds als stucplafond is van La Mano Maestra) en een stucplafond uit het midden van de 18e eeuw, geheel verdwenen.
Het theehuis in de Paleistuin is in 1975 geheel gerestaureerd. Het voorhuisje is tot een eenvoudige vestibule en orangerie omgebouwd. Des te verrassender is het zeer rijke interieur van de theekoepel, dat tot het best en gaafst bewaarde voorbeeld behoort van wat Marot op dit gebied heeft ontworpen. Het kostbare interieur, uitgevoerd in donkere kleuren met gemarmerde houten wanden, bezit een voor Nederland unieke plafonddecoratie, dat ten dele is geschilderd en ten dele in stucwerk is uitgevoerd. Het is vervaardigd door Mattheus Terwesten. De theekoepel is momenteel eigendom van het Rijk en is slechts op aanvraag te bezoeken.